Taatsdeuren

Bruynzeel industrieel Taatsdeuren

De taatsdeur, ofwel pivotdeur, is een zeer bijzonder deurontwerp dat gegarandeerd een opvallend onderdeel zal zijn van het interieur. Voor een extra groots effect is het tevens mogelijk om te kiezen voor dubbele taatsdeuren.

Scharnier taatsdeur

Taatsdeuren hebben geen kozijn en zitten direct verankerd in het plafond of de muur en de vloer. In plaats van een scharnierpunt aan het kozijn, heeft deze deur zijn draaipunt op de onder- en bovenzijde, en kan daardoor zowel naar binnen als naar buiten draaien. De deur draait om een verticale as. Deze as zit niet langs de buitenste rand, zoals bij de meeste deuren, maar deze zit wat meer naar het binnen toe. Hierdoor ontstaat een opmerkelijk pivot effect waarbij de deur als het ware open draait. Dit zal ongetwijfeld een populaire gespreksstarter zijn bij bezoek.

Maakt een statement met taatsdeuren

Een voordeel van een taatsdeur is dat er geen zware kozijnen nodig zijn om de deur aan te bevestigen. Een taatsdeur sluit altijd automatisch, wat in de winter bespaart op stookkosten. Hierbij is rekening gehouden met veiligheid. Een taatsdeur sluit met vertraging zodat vingers er niet makkelijk tussen kunnen komen. Er hoeft geen slotkast in deze deur geplaatst te worden, dus je bent volledig vrij in het ontwerp en de vlakverdeling.

Bepaal de sfeer

Taatsdeuren zijn eigenlijk een soort draaiende wanden. Indien gebruik wordt gemaakt van blank glas creëert het een prachtig effect van licht en ruimte in de woning. De vloer wordt doorgetrokken waardoor de ruimte verder lijkt te gaan waar deze eigenlijk eindigt. Mat glas is ook een strakke optie waarbij natuurlijk licht wordt doorgelaten zonder enig gevoel van privacy te verliezen. Indien hierbij wordt gekozen voor een stalen frame zorgt de taatsdeur voor een stijlvolle industriële en strakke uitstraling. Het is tevens mogelijk om een massieve taatsdeur te plaatsen. Wanneer deze gesloten is lijkt het alsof de muur simpelweg doorloopt. Dit zorgt voor een moderne uitstraling en rust in het interieur.